torsdag 25 september 2014

Ciralistranden, hippiekojor & Olympos

6 mil söderut från Antalya hittar du byn Olympos. Vägen från Antalya går först efter den vackra kusten, för att sedan gå in i de massiva Taurusbergen. Den sista biten åker man på en liten avstickare som slingrar sog vackert neråt i bergsdalen.

Väl nere möts vi att den smått exotiska byn med resorts med små träkojor & bohemiska restauranger där hönorna springer fritt. På många ställen här serveras gözleme, tunna pannkakor som gräddas krispiga över öppen eld. Vid slutet av byvägen fann vi entrén till Olympos, den tidigare troliga staden Lycia daterad 700 före Kristus. Lämningarna är med traktens mått inte imponerande, men visar en väldigt gammal & tidigare mäktig stad som ligger vackert i en dal.När vi hade gått igenom staden fick vi användning av våra badkläder, då vi kom ut på den vackra Ciralistranden. 
 Cirali ligger vackert i en vik & det är även namnet på en by som ligger längre bort vid stranden. Stranden är inte så skön att gå på med sina klapperstenar, men väl i vattnet var det ljuvligt. Vågorna är inte så starka här utan Kejsaren vågade här simma fritt utan att hålla i mig. Vi guppade där i vattnet & lekta piratskepp ett bra tag. En fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar